Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Si hi continueu navegant, considerarem que n'accepteu el seu ús.

El desenvolupament de les emocions

L009

Nou article

Mireya Abarca Castillo.

Què és l’educació emocional? Com es porta a terme? Com l’apliquem a les aules? En l’educació d’avui hi ha una falta evident de consens sobre quins continguts curriculars s’han de tenir en compte per treballar el desenvolupament de les emocions: hem d’educar els nens per… continuar llegint →

Més detalls

14,90 € IVA inclòs

Més informació

AUTORA


La doctora María Mireya Abarca Castillo és llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universidad de Antofagasta, Chile, i és especialista en educació infantil. Va realitzar els seus estudis de postgrau a la Universitat de Barcelona, orientant la seva formació a l’educació emocional.

Actualment exerceix d’acadèmica de la Facultad de Educación de la Universidad de Antofagasta i, a més, hi presta serveis com a orientadora en la Dirección de Desarrollo Estudiantil.

SINOPSI

Què és l’educació emocional? Com es porta a terme? Com l’apliquem a les aules? En l’educació d’avui hi ha una falta evident de consens sobre quins continguts curriculars s’han de tenir en compte per treballar el desenvolupament de les emocions: hem d’educar els nens per potenciar la seva intel·ligència emocional?, o els hem d’educar per ajudar-los a desenvolupar les emocions?

Per tal de proporcionar una visió sobre el desenvolupament emocional que ens ajudi a trobar una resposta a aquestes preguntes, en El desenvolupament de les emocions Mireya Abarca fa un repàs a les aportacions de, entre altres, Gardner, Salovey, Mayer o Goleman i ens ofereix una perspectiva multidimensional a través de cinc eixos temàtics evolutius: el sorgiment de les emocions, la reactivitat emocional, l’expressió emocional, el desenvolupament de la consciència emocional, i la generació dels processos d’autoregulació emocional.

En El desenvolupament de les emocions. Implicacions curriculars en l’escolaritat obligatòria s’aborda i desgrana cadascun dels tres períodes vitals en què es produeixen canvis importants que condicionen la trajectòria del desenvolupament emocional: la primera infància (quan predominen les emocions bàsiques com a mecanisme de supervivència i el nen estableix el vincle d’afecte amb els pares), l’etapa que va des de l’escolarització fins a la pubertat (quan el nen, determinat pel seu desenvolupament cognitiu, va interaccionant amb el context social i desenvolupant l’autoconcepte i l’empatia), i l’inici de l’adolescència (quan l’autoconcepte pren més importància).

Els temps han canviat, l’escola ha obert els ulls: les emocions ja no són negades, ara són reconegudes com un factor d’èxit en la vida de les persones, i per això el seu impacte és tan important en els processos educatius.

Especificacions

ISBN 978-84-617-5768-8
Autor Mireya Albarca Castillo
Editorial PrisMa Edicions Psicopedagògiques SL
Any 2016
Edició Primera
Col·lecció Els Prismàtics
Idioma Català
Tapa Tova
Dimensions 17 x 24 cm
Núm. pàgines 206